ÅK17-kandidat: Øyvind Bøe Dalelv

Publisert 2017-03-29 | Oppdatert 2025-02-13

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

En av de fem kandidatene som skal delta i Årets Kokk 2017, er Øyvind Bøe Dalelv. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges representant i Bocuse d’Or. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte Dalelv til konkurransen.


Kort bio

Navn: Øyvind Bøe Dalelv

Alder: 27 år

Nåværende stilling: Sous chef Statholdergaarden i Oslo.


Hovedrett: «Lerstangkylling og sjøkreps»


Smårett: «Variasjon av beter fra Hasle Gård»


Ganefryd: «Tørrfisk Lofoen»

Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.


Foto: Stian Broch

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi