Norges kandidat i Bocuse d’Or, Håvard Werkland fra Kyrksæterøra, tok en solid 4. plass og vant for beste tallerkenrett i Lyon i kveld. Frankrike, Danmark og Sverige tok henholdsvis gull, sølv og bronse.
Publisert 2025-01-27
Følg kampen om kokketronen: Livestudio Bocuse d’Or 2025
Publisert 2025-01-16
Coach Christopher W. Davidsen: Mentor og motivator
Publisert 2025-01-02
Vilje, tempo og faglig dyktighet er essensielt for en commis – det unge kokketalentet som samarbeider tett med kandidaten. Rollen er avgjørende, og valget av commis er alltid en viktig beslutning.
Publisert 2025-01-02
– Pappa mente jeg ville svi tevannet.
Publisert 2025-01-02
Team Norway til Bocuse d’Or, Lyon: Klare for omkamp etter Europafinalen i Trondheim
Publisert 2025-01-02
Stiftelsen Norsk Gastronomi har åpnet for søknader til Årets unge kokk 2025, en konkurranse for kokker under 25 år*, som vil utfordre seg selv med både nye og tradisjonelle norske råvarer. Søknadsfristen er 25. februar, og konkurransen, som arrangeres i september, er en unik mulighet for unge kokker til å vise frem sine evner og bygge en plattform for fremtiden.
Publisert 2024-12-22
Drømmer du om å konkurrere i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or? Veien dit starter nå!
Publisert 2024-12-20
Norges kandidat til Bocuse d’Or 2025, Håvard Werkland, er allerede godt i gang med forberedelsene til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.
Publisert 2024-11-21
Håvard Werkland, Årets kokk 2023, og teamet hans har de siste seks ukene utviklet og trent på råvarene fra fatoppgaven, som ble offentliggjort i begynnelsen av oktober.
Publisert 2024-11-21
Sentralt i vårt kulturelle og økonomiske landskap finner vi gastronomien, en dynamisk og levende kraft som handler om mye mer enn å mette våre sultne mager. Mat og måltid er forteller av historie, skaper av fellesskap og brobygger mellom ulike kulturer. Gjennom både tradisjonelle og moderne retter og teknikker, bringer gastronomien oss nærmere våre røtter og skaper følelser av tilhørighet og identitet, og blir en katalysator for verdiskapning.
Publisert 2024-06-18
Bocusekokk Bent Stiansen er utnevnt til Oslo Håndverk & Industriforenings (OHIF) Æreshåndverker. Stiansen utnevnes til den ærefulle prisen blant annet for sitt usedvanlig gode håndlag med mat og mennesker. Bent Stiansen er tredje person som mottar denne utmerkelsen, i godt lag med H.M Dronning Sonja, som fikk utnevnelsen i 2022, og forfatter Lars Mytting, som mottok den i 2023.
Publisert 2024-05-28
Norske Kokkers Landsforening og Stiftelsen Norsk Gastronomi har fornyet samarbeidet, som gir vinneren av NM i Kokkekunst privilegert adgang til å være blant de utvalgte kandidatene til Årets kokk 2025. Samtidig vil sølvvinneren i Årets kokk 2025 få det ærefulle oppdraget å representere Norge i den nordiske konkurransen i 2026.
Publisert 2024-05-25
Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Håvard Werkland, vant bronse i Trondheim i kveld. Danmark og Sverige kom på henholdsvis første og andre plass. Håvard Werkland og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2025.
Publisert 2024-03-20
19. og 20. mars er det duket for Bocuse d’Or Europe, denne gangen i Trondheim, og Norges kandidat, Håvard Werkland, commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen skal bokstavelig talt konkurrere på hjemmebane! Teamet skal i ilden på konkurransens første dag, som kjøkken nummer ti. Ikke gå glipp av konkurransen – stream den her!
Publisert 2024-03-17
Slik starta Håvard Werkland sin kokkekarriere. For Håvard var det ikke aktuelt å flytte fra Kyrksæterøra når han starta på videregående, og på hjemstedet var ikke valgene mange. Ingen mente det var en særlig god ide å starte på kokkelinjen, men nå sitter Werkland med billetten til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or.
Publisert 2024-03-16
Vilje, tempo og god faglig innsikt er avgjørende egenskaper hos commien, det unge kokketalentet som skal assistere kandidaten på kjøkkenet. Kokketalentet blir en helt avgjørende brikke på teamet, og det er alltid stor forventning til hvem kandidaten velger som sin commis.
Publisert 2024-03-12
Coachen er kandidatens fremste mentor. Treneren har som oppgave å inspirere, veilede, motivere og utfordre, i både forberedelsene og på selve konkurransedagen. Det er avgjørende at coachen kjenner konkurransen godt, og vet hva som kreves for å komme på pallen.
Publisert 2024-03-11
Nå kan du bli eier av en Bragard-jakke signert av 20 internasjonale Bocuse-kokker og Segers-jakken Håvard Werkland brukte da han vant Årets kokk 2023! Pengene går uavkortet til World Central Kitchens arbeid.
Publisert 2024-03-10
Vår kandidat Håvard Werkland, commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen konkurrerer på hjemmebane i Trondheim Spektrum 19. og 20. mars! De som ikke får reist til Trondheim kan heldigvis følge det hele på livestream via Nordic Food Life. I kommentatorstudio sitter to svært kompetente eksperter, Reneé Fagerhøi og Harald Osa, som analyserer og formidler det vi ser på skjermen underveis. De vil også ha gjester i studio, og Nordic Food Life har egen videofotograf som kun følger Håvards kjøkken på første dag, og utvalgte kjøkken på dag 2. Slik sikres seeren å komme enda tettere på konkurransen og Team Norways innsats.
Publisert 2024-02-25
19. og 20. mars finner Bocuse d’Or Europe sted i Trondheim Spektrum, hvor Håvard Werkland og teamet bokstavelig talt skal konkurrere på hjemmebane! Skal du følge med? Del stemningen fra der du ser konkurransen med oss, og bli en del av vår stream-sending!
Publisert 2024-02-20
Her finner du praktisk informasjon om Bocuse d’Or Europe, som i år går av stabelen i Trondheim 19. og 20. mars!
Publisert 2024-02-02
I fjor høst annonserte Bocuse d’Or i Lyon at skrei, kamskjell og tørrfisk er obligatoriske råvarer for den tematiske utfordringen som kalles fatoppgaven. I dag ble det kjent at reinskjøtt og Lysholm LINIE aquavit blir obligatoriske ingredienser i utfordring nummer to, tallerkenserveringen. Norges kandidat Håvard Werkland er godt fornøyd med råvarene og hvordan utfordringene er formulert.
Publisert 2024-01-11
Heidi Bjerkan er av Bocuse d’Or-organisasjonen i Lyon utpekt til ærespresident i Bocuse d’Or Europe 2024. Å bli utpekt som ærespresident innebærer å være ambassadør for Bocuse d’Or og støtte opp om konkurransens formål og verdier.
Publisert 2023-11-15
Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe, Håvard Werkland, har valgt sølvvinner fra Bocuse d’Or i 2017, Christopher W. Davidsen, som coach og Grunde Gillund fra Speilsalen som sin commis. Dette knallsterke laget skal kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse den 19. mars i Trondheim neste år.
Publisert 2023-10-31
Norsk skrei, levende kamskjell fra Frøya og tørrfisk fra Halvors i Tromsø er obligatoriske råvarer i fatoppgaven, når Norges kandidat, Håvard Werkland, skal kjempe om pallen i Bocuse d’Or Europe i Trondheim 19. – 20. mars neste år. Det er godt nytt for den norske kokken.
Publisert 2023-10-27
Dette serverte Årets kokk-kandidat Aron Espeland under konkurransen.
Publisert 2023-10-18
Dette serverte Årets kokk-kandidat Runa A. Kvendseth under konkurransen.
Publisert 2023-10-18
Dette serverte Årets kokk-kandidat Aleksander L. Vartdal under konkurransen.
Publisert 2023-10-18
Dette serverte Årets kokk-kandidat Håkon Solbakk under konkurransen.
Publisert 2023-10-18
Dette serverte Årets kokk 2023-vinner Håvard Werkland under konkurransen.
Publisert 2023-10-18
Av fem sterke finalister, gikk Håvard Werkland seirende ut av konkurransen Årets kokk 2023, og blir dermed Norges neste kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. Eli Anne Rosvold Sundset vant Årets unge kokk 2023.
Publisert 2023-09-19
Med hele 18 kameraer på plass i Stavanger konserthus 18. september, sørger vi for at du kommer tett på det som skjer på konkurransekjøkkenene, og for at du får servert faglig påfyll, analyser og refleksjoner direkte fra vårt studio. Studiosendingene ledes av Renee Fagerhøi, Arne Hjeltens, Gunnar Hvarnes, Harald Osa og Jimmy Øien.
Publisert 2023-09-16
Har du spørsmål om Årets Kokk og Årets unge kokk 2023? Her finner du en del praktisk informasjon om arrangementet.
Publisert 2023-09-16
Har du lyst å lære noe nytt fra noen av landets beste kokker? På konkurransedagen, 18. september, kan du følge våre mesterklasser i Stavanger konserthus – Hovedbaren på 3. plan!
Publisert 2023-09-15
Fra Mötley Crüe, Åge Aleksandersen og grunge, til Kaizers Orchestra og renspikket hiphop. Når rettene skal presenteres under Årets kokk og Årets unge kokk, velger hver kandidat musikken selv.
Publisert 2023-09-15
18. september stiller en imponerende rekke toppkokker som dommere i finalen i Årets kokk 2023 – der vinneren skal representere Norge i Bocuse d’Or 2024-25.
Publisert 2023-09-11
18. september skal vi heie frem Årets kokk og Årets unge kokk! Del stemningen fra der du ser konkurransen med oss, og vær med i trekningen av gratis adgang for to personer til Bocuse d’Or Europe i Trondheim i 2024!
Publisert 2023-09-08
Det er ikke bare maten på fat og tallerkener som må holde høy kvalitet når kandidatene til Årets kokk og Årets unge kokk går i ilden. Hvordan holdes det orden på konkurransekjøkkenet? Er det mye matsvinn, bruker kandidatene kun de godkjente ingrediensene? Et eget dommerteam vurderer innsatsen de fem og en halv timene på konkurransekjøkkenet.
Publisert 2023-09-07
Fire unge kokker skal lage mat for dommere i toppsjiktet under Årets unge kokk. Konkurransen finner sted samme dag som Årets kokk, 18. september i Stavanger konserthus.
Publisert 2023-09-07
18. september går Årets kokk og Årets unge kokk av stabelen i Stavanger konserthus, og for å geleide oss gjennom konkurransen, komme med analyser og gode historier underveis, har vi med oss kokker og mathoder fra øverste hylle.
Publisert 2023-09-06
For en kokk som konkurrere, tas de siste taktiske valg når en får vite hvilket kjøkken en skal konkurrere i, og hvem som kommer før og etter. Kjøkkenrekkefølgen for Årets kokk og Årets unge kokk er nå kjent.
Publisert 2023-09-02
Kandidatene til Årets unge kokk har valgt ut sine teammedlemmer. Ung skapertrang, kombinert med bred kompetanse og erfaring med konkurranser, preger valgene til konkurransen 18. september.
Publisert 2023-08-31
De fem kandidatene i Årets kokk har valgt noen av Norges mest spennende kokker som lagkamerater. På CVene har de utfordrende læresteder, internasjonal erfaring, innovative restauranter og mye konkurranseerfaring. Det er igjen duket for landets mest prestisjefylte kokkekonkurranse, denne gang i Stavanger 18. september.
Publisert 2023-08-29
Søndag feirer vi Gastronomiens dag. Vi oppfordrer hele befolkningen til å hylle lokal matkultur og kokker som jobber målrettet for bærekraftig gastronomi.
Publisert 2023-06-16
18. juni 2023 er Gastronomiens dag. Sammen med kandidatene til Årets kokk og Stiftelsen Norsk Gastronomi, oppfordrer vi alle med hjerte for gode måltider til å markere dagen.
Publisert 2023-06-02
Kandidatene til Årets kokk 2023, har knappe fem måneder på å skape sine vinnerretter og sitt vinnerkonsept. En kurv med obligatoriske råvarer, skal utforskes og kombineres på en måte som fremhever både hovedråvarene og kokkens identitet. Den norske ‘kombinasjonskua’ spiller en sentral rolle i år, sammen med unike grønnsaker og sesongens sjømat.
Publisert 2023-05-22
Årets unge kokk er en rekrutteringsarena mot verdens vanskeligste kokkekonkurranse – Bocuse d’Or. Fire kandidater fra Stavanger, Lofoten, Trondheim og Oslo skal konkurrere om tittelen i Stavanger 18. september.
Publisert 2023-04-26
Når Bocuse d’Or Europe kommer til Trondheim i 2024 er det vinneren av Årets kokk 2023 som skal representere Norge. Slaget står i Stavanger 18. september og her er kandidatene som skal knive om tittelen.
Publisert 2023-03-28
Eyvind Hellstrøm hedres med Gullgaffelen, Bocuse d’Or Norges ærespris 2023
Publisert 2023-03-27
Stavanger blir vertsby for Årets kokk, den norske kvalifiseringskonkurransen for Bocuse d’Or Europe 2024. Konkurransen finner sted i Stavanger Konserthus 18. september 2023
Publisert 2023-02-15
22. og 23. januar arrangeres Bocuse d´Or i Lyon. Følg Filip August Bendi og Team Norway via vår stream hos Nordic Food Live. Som i Budapest, vil vi sende ned en egen videojournalist, slik at du som seer kommer enda tettere på det som skjer på Filips konkurransekjøkken. Sendingene vil bli kommentert av Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Jimmy Øien.
Publisert 2023-01-10
22. og 23. januar skal vi heie frem Filip August Bendi og det norske teamet, når de skal konkurrere i Bocuse d´Or. Del stemningen fra der du ser konkurransen med oss, og vær med i trekningen av hotellovernatting og gratis adgang til Kokkefesten etter Årets Kokk 2023!*
Publisert 2023-01-10
Tradisjonelle norske råvarer og retter står i fokus i kampen om å vinne en plass som kandidat til Årets kokk 2023. Den av kandidatene som vinner Årets kokk, skal deretter kvalifisere i Bocuse d’Or Europe, som i 2024 arrangeres i Trondheim, for å bli Norges kandidat til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or 2025.
Publisert 2022-12-16
Poteter, høyrygg, rotgrønnsaker og meieriprodukter: I konkurransen om å bli Årets unge kokk 2023, utfordres deltakerne til å jobbe med modernisering av klassiske norske råvarer.
Publisert 2022-12-16
Ett år har gått siden 34 år gamle Filip August Bendi kunne klatre øverst på pallen på Vulkan Arena og la seg kåre til Årets Kokk 2021. Etter å ha satt den internasjonale kokkekarrieren på pause for å satse fullt på drømmen om å bli Norges kandidat i Bocuse d’Or, kunne han hente hjem bronsemedaljen under delfinalen i Budapest. Nå er han klar for verdensfinalen i Lyon i januar.
Publisert 2022-12-06
Et ungt kokketalent med god faglig innsikt og vilje til å gjøre en brennende innsats. Det kjennetegner en commis. Commis er fransk og har ingen god norsk oversettelse. Det er en assistent med fagbrev, som ønsker å lære mer. På Bocuse d’Or-laget er rollen svært viktig på teamet. Kun commis og kandidat får være på konkurransekjøkkenet, så halve jobben hviler i en commis sine hender.
Publisert 2022-12-06
Treneren er kandidatens fremste mentor, og har som oppgave å motivere, veilede, utfordre og inspirere til at laget yter sitt beste, både under forberedelsene og på selve konkurransedagen.
Publisert 2022-12-06
Det er alltid knyttet stor spenning rundt trekningen av kjøkkenrekkefølgen for verdensfinalen. Det er en av mange milepæler for lagene på veien mot Lyon. Team Norway starter på kjøkken nummer 1, dag 1, og setter dermed standarden for de 23 resterende konkurrentene.
Publisert 2022-12-05
Norges Bocuse-kandidat, Årets kokk 2021-vinner Filip August Bendi, reiser til Lyon med det samme stjernelaget som vant bronsen i Bocuse d’Or Europe i Budapest i vår. Kjernelaget består av Christopher W. Davidsen (coach) og Leon Haarberg Nilsen (commis), med Sven Erik Renaa som lagets president.
Publisert 2022-11-30
Bocuse d’Or gjør en oppsiktsvekkende vri og erstatter tallerkenretten med «Feed the kids», der kandidatene må komponere en treretters meny for barn og med squash (cucurbita) som hovedråvare.
Publisert 2022-11-22
Her finner du praktisk informasjon om Bocuse d’Or-konkurransen, som vil finne sted i Lyon 22. og 23. januar 2023
Publisert 2022-11-03
Stiftelsen Norsk Gastronomi inngår en langsiktig samarbeidsavtale med kaffeprodusenten Kjeldsberg, som i likhet med ledende norske kokker brenner for godt håndverk og kvalitet fra jord til bord.
Publisert 2022-08-15
18. juni er det FNs dag for bærekraftig gastronomi ♻️ I den anledning oppfordrer Stiftelsen Norsk Gastronomi kokker og restauranter over hele landet til å markere dagen!
Publisert 2022-06-10
Norge blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe i 2024, Konkurransen vil finne sted i Trondheim, våren 2024.
Publisert 2022-03-25
Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Filip August Bendi, vant bronse i Budapest i kveld. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass. Filip August Bendi og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.
Publisert 2022-03-24
Med råvarer som markerer slutten på vinteren og starten på våren, skal kandidat Filip August Bendi overbevise dommerne i Bocuse d’Or Europe. Rømme, rotgrønnsaker, tindved, blomster og skudd bidrar til å løfte frem norske smaker på konkurransemenyen.
Publisert 2022-03-23
Regjerende Europamester Christian André Pettersen, blir æresdommer i Bocuse d’Or Europe i Budapest 23. og 24. mars.
Publisert 2022-03-22
Når Filip August Bendis fat bæres ut fra konkurransekjøkkenet 24. mars klokken 15.15, avsløres et nyskapende design, som følger hans design av fat fra den første deltagelsen i Årets kokk i 2017 og frem til nå i Bocuse d’Or Europe i 2022.
Publisert 2022-03-19
Et ungt kokketalent med god faglig innsikt og vilje til å gjøre en brennende innsats. Commisen er en viktig brikke på teamet, og den eneste som får være på konkurransekjøkkenet sammen med kandidaten.
Publisert 2022-03-07
Coachen er kandidatens mentor, og har som oppgave å motivere, veilede, utfordre og inspirere kandidaten til å yte sitt beste, i både forberedelsene og på selve konkurransedagen.
Publisert 2022-03-07
Ungarsk gastronomi hylles med lokale råvarer, når Bocuse d’Or Europe arrangeres i Budapest 23. og 24. mars. Tallerkenretten skal være vegetar med potet som hovedråvare, mens rådyr utgjør hovedråvaren i fatoppgaven.
Publisert 2022-02-04
Oscarsborg Festning: Nye kjøkken!
Publisert 2022-01-28
Han er en uredd, målrettet og kreativ kokk, med et hjerte som banker for kokkekonkurranser. 33 år gamle Filip August Bendi hoppet av en internasjonal kokkekarriere, for å satse for fullt på å bli Norges kandidat i Bocuse d’Or.
Publisert 2022-01-18
Norges Bocuse-kandidat, Filip August Bendi, har nå valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i Bocuse d’Or Europe i 2022 og verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon i 2023.
Publisert 2022-01-17
Av fem sterke finalister, gikk Filip August Bendi seirende ut av konkurransen Årets kokk, og blir dermed Norges neste kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. Andrea Svendsen vant den spennende Årets unge kokk-duell.
Publisert 2021-10-19
Følg Årets kokk og Årets unge kokk direkte hos Nordic Food Live! Sendingene ledes av Eyvind Hellstrøm, Arne Hjeltens, Frida Ronge, Harald Osa og Jimmy Øien, direkte fra studio på Vulkan i Oslo. Det blir faglig påfyll, analyser og refleksjoner, gjester og moro!
Publisert 2021-10-18
Fra klassisk til rock, elektronika og hiphop. Når kandidatenes retter bæres ut fra konkurransekjøkkenet, er musikken den del av presentasjonen, og kandidatenes låtvalg blir dermed en del av helhetsopplevelsen.
Publisert 2021-10-18
19. oktober kåres både Norges neste kandidat i Bocuse d’Or, samt Årets unge kokk på Vulkan Arena. Fagsterke mesterkokker og matentusiaster skal lede publikum gjennom begge konkurransene, og by på både skarpe analyser og gode historier i tv-studio på selve konkurransearenaen.
Publisert 2021-10-15
Nordiske og franske toppkokker skal bedømme finalen i Årets kokk 19. oktober, og får dermed den viktige jobben med å kåre Norges neste kandidat til Bocuse d’Or.
Publisert 2021-10-15
Finalen i Årets unge kokk blir en duell mellom de to kokkene Andrea Svendsen og Siriyaporn “Mymint” Rithisirikrerg, og det er noen av Skandinavias toppkokker som skal kåre vinneren på Vulkan Arena 19. oktober.
Publisert 2021-10-15
Er det orden på konkurransekjøkkenet? Hvordan er kandidatens metoder? Er det mye matsvinn? Og følges de strenge konkurransereglene? Kjøkkendommere under Årets kokk blir Kjetil Gundersen og Krister Dahl, mens Tore Namstad og Bocuse-kokk Bent Stiansen er kjøkkendommere under Årets unge kokk, og får som oppgave å følge og bedømme kandidatenes innsats på konkurransekjøkkenet. Begge konkurransene arrangeres 19. oktober på Vulkan Arena.
Publisert 2021-10-14
19. oktober kåres Norges neste kandidat i Bocuse d’Or. I denne artikkelen kan du lære mer om de fem kandidatene, Aleksander Løkkeberg Vartdal, Filip August Bendi, Håkon Solbakk, Marius Dragsten Kjelsrud og Runa Ailin Kvendseth, og deres team som skal bistå dem i finalen i Årets kokk 2021.
Publisert 2021-10-09
Andrea Svendsen og Siriyaporn “Mymint” Rithisirikrerg skal konkurrere om å bli Årets unge kokk på Vulkan Arena 19. oktober. Konkurransen finner sted på samme dag som Årets kokk 2021.
Publisert 2021-10-07
Har du spørsmål om Årets Kokk 2021 og konkurransedagen? Her finner du en del praktisk informasjon om arrangementet.
Publisert 2021-10-01
Det ble en knallsterk tredjeplass for Team Norway og kandidat Christian André Pettersen i en svært utfordrende Bocuse d’Or-konkurranse i Lyon i kveld. Frankrike tok gull og Danmark tok sølv. Dette var andre gang at Christian André Pettersen deltok i verdensfinalen i Bocuse d’Or.
Publisert 2021-09-27
26. og 27. september er det verdensfinale i Bocuse d’Or i Lyon. Følg vår kandidat Christian André Pettersen, hans team og alle de øvrige landene direkte hos Nordic Food Live. Sendingene ledes av Harald Osa og Jimmy Øien, direkte fra BAMAs lokaler på Kaldbakken i Oslo. Sammen sørger de to for faglig påfyll, gode historier, refleksjoner, intervjuer og analyser underveis i sendingen.
Publisert 2021-09-25
I verdensfinalen i Bocuse d’Or, har tallerkenretten i år blitt byttet med en 3-retters takeaway-meny som skal serveres i bokser eller esker. For å finne løsning på denne utfordringen, har Christian André Pettersen og resten av Team Norway valgt å aktualisere den norske nistemathistorien, og serverer takeaway-oppgaven i en moderne versjon av ferdaskrinet.
Publisert 2021-09-23
Blir det pallplassering på Norge? 26. og 27. september er det verdensfinale i Bocuse d’Or i Lyon. Og det blir mulig å følge kandidat Christian André Pettersen, hans team og alle de øvrige landenes team direkte hos Nordic Food Live. Sendingene ledes av Harald Osa, sammen med Jimmy Øien fra Restaurant Rest. Sammen sørger de to for faglig påfyll, gode historier, refleksjoner, intervjuer og analyser underveis i sendingene.
Publisert 2021-09-21
Bocuse d’Or utfordrer i år kandidatene med en oppgavene inspirert av hvordan pandemien slo ut for gastronomien, og hvordan verdens kokker møtte utfordringen. Den tradisjonelle tallerkenretten er erstattet med en full 3-retters takeaway-meny, der tomat er hovedråvare i alle retter, mens en spesiell bogstek utgjør hovedråvaren på fatretten, som i år skal serveres på standardiserte fat.
Publisert 2021-09-19
Når kandidat Christian André Pettersen inntar konkurransekjøkkenet i Lyon for andre gang, har han ambisjoner om å komme øverst på pallen. For å klare det har han satt sammen et kreativt og erfarent team, som både utfyller og utfordrer ham. Som coach har han denne gangen valgt Geir Skeie, mens Even Strandbråten Sørum er med som commis også denne gang. Tom Victor Gausdal er president for Team Norway og dermed Norges dommer i konkurransen.
Publisert 2021-09-14
Her finner du praktisk informasjon om Bocuse d’Or i Lyon, 26. og 27. september.
Publisert 2021-09-12
VELKOMMEN TIL FELLES MÅLTID FOR NORSKE FANS OG VENNER!
Publisert 2021-09-02
Stella (12) fra Sømne ble i dag kåret til Årets kokkespire etter en spennende finale på Sentralen i Oslo. De fire finalistene imponerte et samlet dommerpanel, ledet av Bocuse-kokk og kokkespiregeneral Tom Victor Gausdal. På konkurransemenyen sto norske gulrøtter, hjertesalat, blomkål og kveite.
Publisert 2021-08-29
Kokkespirene ble ønsket varmt velkommen av Bocuse-kokk Christopher W. Davidsen i Speilsalen på Britannia i Trondheim på søndag. Nellie (12), Simon (12), Stella (12) og Torbjørn (11) imponerte med sine ferdigheter, og denne gangen var det Stella som gikk av med seieren med sin seifilet med pastinakk. Hun skal representere Midt-Norge i den nasjonale finalen 29. august.
Publisert 2021-06-28
Kokkespirene ble ønsket varmt velkommen av Bocuse-kokk Bent Stiansen søndag formiddag på Statholdergaarden i Oslo. Felix (12), Ole Martin (12), Linea (10) og Rania (12), kjempet om en plass i den nasjonale finalen 29. august, og denne gangen var det Linea Bertelsen som imponerte dommerne mest, med sin makrellfilet med nykål og nypoteter.
Publisert 2021-06-21
Gastronomiens dag: Årets kokk-kandidatene inntar regjeringens kjøkken med kyllingføtter, løvetann, sild og grønne jordbær
Publisert 2021-06-18
Spenningen var til å ta og føle på, da de fire kokkespirene Vilde (11), Håvard (12), Jonas (12) og Angelica (11) deltok i delfinalen i Årets kokkespire i Mathallen i Tromsø i går. Boknafisk med grønnsaker var hovedråvarer i konkurransen, og det var Vilde som imponerte dommerne mest med sin rett. Nå skal hun representere Nord-Norge i den nasjonale finalen i Oslo, 29. august.
Publisert 2021-06-14
Alvoret var til å ta og føle på, da de fire kokkespirene Alexander, Ella Sophie, Ezginur og Malene fikk utdelt sin første kokkejakke med påsydd navn og eget knivsett av Bocuse-kokk og RE-NAA-sjef Sven Erik Renaa. Det var Ezginur Kocaguzel som imponerte kokkene mest, og nå skal hun representere regionen i den nasjonale finalen senere i år.
Publisert 2021-05-31
Et utfordrende festmåltid på tallerkenen i Årets unge kokk 2021
Publisert 2021-04-28
Høsttakkefest: Råvarer som preget og inspirerte den norske kokkekulturen på 80-tallet, blir utfordringen for våre fremste aktive konkurransekokker; kandidatene til Årets kokk 2021. Fra hav, skog, jord og gård presenteres en helnorsk kurv med kortreiste og sesongbaserte råvarer.
Publisert 2021-04-22
Andrea Svendsen, Celine Ekholt, Olve Akselsen og Siriyaporn Rithisirikrerg passerte nåløyet, og skal konkurrere om å bli Årets unge kokk på Vulkan Arena 19. oktober, samme sted og dag som Årets kokk 2021.
Publisert 2021-04-16
Filip August Bendi (32) tok en solid andreplass i Årets kokk 2019, og når han for tredje gang deltar i konkurransen, er det for å komme et steg nærmere drømmen om å stå på pallen i Lyon.
Publisert 2021-03-18
I 2019 ble Aleksander Løkkeberg Vartdal (25) den første vinneren i Årets unge kokk, og to år senere sikter han seg inn på toppen av pallen i Årets kokk.
Publisert 2021-03-18
Under Årets kokk 2019, var Håkon Solbakk coach for Øyvind Bøe Dalelv, men denne gangen inntar han selv konkurransekjøkkenet som kandidat.
Publisert 2021-03-18
Marius Dragsten Kjelsrud (27) har alltid likt å konkurrere. Som barn drev han med konkurransedans, og da han begynte på kokkeutdanninga, ble dansen erstattet med konkurransegastronomi. I 2019 vant han bærekraftprisen i Årets kokk, og i år sikter han på pallplass i konkurransen.
Publisert 2021-03-18
Etter å ha konkurrert for juniorlaget, Det norske kokkelandslaget og deltatt i Årets kokk som commis, er Runa Ailin Kvendseth (23) nå klar for å debutere i hovedrollen i sitt team som kandidat til Årets kokk.
Publisert 2021-03-18
Anita Krohn Traaseth er valgt til ny styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, mens stjernekokken Sven Erik Renaa tar over som styreleder i Akademiet, og blir president for Norge i Bocuse d’Or. Fremover skal de to styrke og utvikle norsk matkultur, og samtidig sørge for at Norge forblir verdensledende i Bocuse d’Or. Janne Johnsen fortsetter som leder for Rådet for Stiftelsens Norsk Gastronomi. Rådet er stiftelsens øverste organ.
Publisert 2021-03-15
Aleksander Løkkeberg Vartdal, Filip August Bendi, Håkon Solbakk, Marius Dragsten Kjelsrud og Runa Kvendseth skal kjempe om å bli Årets kokk 2021. Konkurransen finner sted i Vulkan Arena 19. oktober. Vinneren blir Norges kandidat i Bocuse d’Or 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.
Publisert 2021-03-15
Fra skrei, lever og rogn til sild, storviltkjøtt og vinterlagrede grønnsaker. Den norske matarven er i fokus i innsendelsesoppgaven til Årets kokk 2021.
Publisert 2020-12-18
Stiftelsen Norsk Gastronomi bidrar til å synliggjøre norske kokker, norske råvarer og norsk matkultur internasjonalt. Onsdag denne uken konkurrerer mesterkokk og sølvvinner i Årets kokk 2019, Filip August Bendi i VM i tapas i Valladolid i Spania. Han håper at hans potetvaffel med røkelaks skal overbevise den spanske juryen. Norge har tidligere vunnet flere medaljer og utmerkelser i denne konkurransen.
Publisert 2020-11-10
Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, tok gull under Bocuse d’Or Europa i Tallinn, og er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i juni 2021.
Publisert 2020-10-16
15. og 16. oktober arrangeres Europafinalen i Tallin, Estland, og denne gangen må Team Norway klare seg uten at 500 norske supportere heier dem fram fra tribunen.
Publisert 2020-10-15
Konkurransens første dag er i gang. Team Norway er vel på plass.
Publisert 2020-10-15
Team Norway breaks new ground in Bocuse d’Or Europe in Tallinn, when the platter is served it will be gracefully composed of elements from candidate Christian André Pettersen’s former competition platters, from the national qualification in Norway in 2015, to the grand finale in Lyon in 2019.
Publisert 2020-10-14
Fra Årets kokk-finalen i 2015, til verdensfinalen i Lyon i 2019. Team Norway går nye veier i Bocuse d’Or Europe i Tallinn, og når fatet bæres ut fredag 16. oktober, er det satt sammen av elementer fra kandidat Christian André Pettersens tidligere konkurransefat.
Publisert 2020-10-14
Blir det pallplassering i Europafinalen? Det er et erfarent og rutinert team, ledet av mesterkokken Christian André Pettersen, som inntar konkurransekjøkkenet i Tallinn 16. oktober.
Publisert 2020-10-13
Norske høstgrønnsaker og meierivarer akkompagnerer hovedråvarene vaktel og ålemalle på både fatet og tallerkenen i Bocuse d’Or Europa i Tallinn. Smak, kvalitet, opprinnelse, bærekraft og identitet, er viktig når konkurransemenyer utvikles.
Publisert 2020-10-12
Den 15. og 16. oktober arrangeres Europafinalen i Tallin, Estland, og denne gangen må Team Norway klare seg uten at 700 norske supportere heier dem fram fra tribunen.
Publisert 2020-10-05
I dag fornyer Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) samarbeidsavtalen med Lerøy Sjømatgruppen. Samarbeidet skal utforske og utvikle både kokkens og sjømatens status og rolle i norsk måltidsnæring.
Publisert 2020-10-02
Coachens oppgave er å veilede, inspirere og utfordre kandidaten til å yte maksimalt i både forberedelsene og på konkurransedagen.
Publisert 2020-09-23
Talent og god faglig innsikt. Commisen er en helt avgjørende brikke på kandidatens lag.
Publisert 2020-09-23
Satser på verdens beste kokker og norsk matglede
Publisert 2020-09-17
Estiske vaktler og ålemalle på menyen i Bocuse d’or Europe 2020
Publisert 2020-07-09
Bocusekokkene i Årets kokk Akademiet, valgte i går Tom Victor Gausdal som ny faglig leder etter Gunnar Hvarnes.
Publisert 2020-06-09
Ikke la eierkokkenes skaperkraft stagnere
Publisert 2020-05-27
Frykter for mangfoldet i næringen
Publisert 2020-05-25
– Nå er vi nødt til å tenke annerledes
Publisert 2020-05-11
Å ta kontroll på en usikker situasjon
Publisert 2020-05-04
Norske kokker skal fortsatt være verdensledende. Hør hvordan på SMAK 2020.
Publisert 2020-03-03
NHOs ÅRSMIDDAG: HØNSEFØTTER OG MATGLEDE TIL SAMFUNNSTOPPER
Publisert 2020-01-08
Norge har alle forutsetninger for å fremme kortreist mat, ren mat og mat som kultur og næring. Gjennom statsbudsjettet for 2020 satser regjeringspartiene nå på å videreutvikle arbeidet med rekruttering, kompetanseheving og utvikling av norske kokketalenter for internasjonale konkurranser.
Publisert 2019-11-12
Christian André Pettersen skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Tallin i 2020, og i verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon i 2021.
Publisert 2019-09-24
Vegetar og sjømat i verdensklasse
Publisert 2019-09-22
Publisert 2019-09-20
Hvordan er kandidatens arbeidsmetoder og hygiene? Er det mye matsvinn? Følges de strenge konkurransereglene? Kjøkkendommerens arbeid består i å følge og bedømme kandidatenes arbeid på konkurransekjøkkenet.
Publisert 2019-09-19
Hvordan smaker maten? Ser den appetittlig ut? Har kandidaten vært kreativ? Har retten det lille ekstra som overrasker dommeren? Serveres den varm? Når smaksdommerne får tallerkenen plassert foran seg, brytes alt ned på et detaljnivå, før helhetsbildet settes sammen igjen og poeng kan fordeles.
Publisert 2019-09-19
Norske stillehavsøsters med tang og tare som butare, sukkertare og søl, var råvarene årets kandidater skulle eksperimentere med for å kvalifisere seg til Årets kokk og Årets unge kokk.
Publisert 2019-09-17
Vi er veldig stolte over å ha med oss dommere som er legender på den internasjonale kokkescenen også i år. Her kan du lese litt mer om de som skal være med å forsegle skjebnen til konkurrentene 24. September.
Publisert 2019-09-16
De fem Årets unge kokk-kandidatene, Celine Ekholt, Aron Espeland, Liliana Haaland, Runar Helgeland og Aleksander Løkkeberg Vartdal, har valgt teamene de skal konkurrere med i Mathallen 24. september.
Publisert 2019-09-14
Når de fem kandidatene entrer konkurransekjøkkenet i Mathallen 24. september, er det med et nøye utvalgt team i ryggen. Her kan du bli bedre kjent med teamene, og lese om kandidatens valg av coach og commis.
Publisert 2019-09-14
Talent og god faglig innsikt. Commisen er en helt avgjørende brikke på kandidatens lag. Jobben som commis krever mye, men til gjengjeld får de unge kokkene mye igjen for strevet, i form av erfaring, kompetanse, kunnskap og store mål.
Publisert 2019-09-04
Coachens oppgave er å veilede, inspirere og utfordre kandidaten til å yte maksimalt i både forberedelsene og på konkurransedagen.
Publisert 2019-09-04
De fem Årets unge kokk-kandidatene – Celine Ekholt, Aron Espeland, Liliana Haaland, Runar Helgeland og Aleksander Løkkeberg Vartdal – har valgt teamene de skal konkurrere med i Mathallen 24. september.
Publisert 2019-08-27
24. september skal kandidatene Christian André Pettersen, Filip August Bendi, Håvard Werkland, Marius Dragsten Kjelsrud og Øyvind Bøe Dalelv kjempe om tittelen Årets kokk 2019. Nå har de valgt teammedlemmene, en commis og en coach, som skal hjelpe dem på konkurransekjøkkenet i Mathallen.
Publisert 2019-08-27
Åtte norske Bocusekokker utgjør smaksdommerpanelet under Årets kokk
Publisert 2019-08-19
Aron Espeland (22) er vokst opp på kjøkkenet, og synes at all god mat starter med gode råvarer i bunn.
Publisert 2019-08-05
Å være kreativ og å lage godt mat av lokale, økologiske produkter, er blant grunnene til at Celine Ekholt (20) trives som kokk. Årets unge kokk er hennes første kokkekonkurranse.
Publisert 2019-08-05
Djevelen sitter i detaljene. Når Aleksander Løkkeberg Vartdal (24) skal konkurrere om å bli Årets unge kokk, spiller smarte løsninger og respekten for råvarene en viktig rolle på konkurransekjøkkenet.
Publisert 2019-08-05
Rene smaker, et naturlig utseende og bærekraft, er sentrale elementer i Runar Helgelands (22) matfilosofi.
Publisert 2019-06-19
Kjærligheten til faget og en drøm om å stå øverst på pallen i Lyon gjør at Christian André Pettersen (29) deltar i Årets kokk for tredje gang.
Publisert 2019-06-19
Ønsket om å skape en wow-faktor og viljen til å stadig utvikle seg, er blant grunnene til at Marius Dragsten Kjelsrud (25) deltar i Årets kokk-konkurransen i september.
Publisert 2019-06-19
Fokus på bærekraft og matsvinn er viktig for Øyvind Bøe Dalelvs (29) og noe han håper blir lagt merke til i Årets kokk-konkurransen 24. september.
Publisert 2019-06-19
Håvard Werkeland (24) har alt stått på pallen i Lyon – som Christopher W. Davidsens commis. Nå håper han at naturlige smaker og fokus på det visuelle skal ta ham et steg nærmere drømmen om å bli den yngste vinneren av Bocuse d’Or.
Publisert 2019-06-19
Inspirasjonen fra Bocuse-kokker som Charles Tjessem, Gunnar Hvarnes, Rasmus Kofoed og Sven Erik Renaa motiverte Filip August Bendi (30) til å selv delta i kokkekonkurranser.
Publisert 2019-06-19
Liliana Haaland (22) kommer fra en familie med lange tradisjoner innen matlaging. God kunnskap om råvarer og videreføring av matkunnskap, er viktige ingredienser i hennes matfilosofi.
Publisert 2019-06-19
Fem kandidater skal konkurrere om tittelen Årets unge kokk i Mathallen den 24. september. Jordskokk er hovedråvare i den første tallerkenretten, mens den andre tallerkenen skal være en sjømatfest der laksen spiller hovedrollen sammen med skalldyr.
Publisert 2019-06-18
Viswanathan ANAND (India) og Maxime VACHIER-LAGRAVE (Frankrike) er ikke bare to av verdens ledende sjakkspillere, i dag gikk de også til topps i Sjakkmat-konkurransen under Altibox Norway Chess i Stavanger. Under stødig coaching fra Årets kokk-kandidat Filip August Bendi, tilberedte og serverte «Team 2» den mest smakfulle hjernematen.
Publisert 2019-06-07
Hvilken sjakkmester er også en mester på kjøkkenet? Fredag 7. juni skal Magnus Carlsen, Vishy Anand, Fabiano Caruana og syv andre sjakkmestre prøve seg som konkurransekokker, under veiledning av kandidatene til Årets kokk 2019.
Publisert 2019-06-06
Disse fem kokkene kan bli Norges første Årets unge kokk!
Publisert 2019-05-22
VAKTEL, SEI OG ROTGRØNNSAKER PÅ MENYEN UNDER ÅRETS KOKK 2019
Publisert 2019-04-26
Stiftelsen Årets Kokk lanserer en ny konkurranse for kokker under 25 år. Konkurransen vil gi kokker i ung alder en egen tittel, kunnskap og erfaring som er helt nødvendig for å hevde seg i verdens mest krevende kokkekonkurranse, Bocuse d’Or.
Publisert 2019-04-09
Disse fem skal konkurrere om tittelen Årets Kokk 2019, og om å bli Norges nye representant i Bocuse d´Or. Konkurransen arrangeres i Mathallen i Oslo, tirsdag 24. september.
Publisert 2019-03-19
Her kan du se konkurransen igjen, med kommentarer fra Tom Victor Gausdal, Harald Osa og Liora Levi, sendt fra Tines lokaler i Oslo.
Publisert 2019-02-13
Det ble nordisk på pallen i Lyon i kveld. Den norske kandidaten Christian André Pettersen vant bronse i Bocuse d’Or i Lyon i kveld. Danmark tok gull og Sverige tok sølv. Dette er Norges ellevte medalje i Bocuse d’Or, og Norge er dermed det landet med flest medaljer i denne konkurransen.
Publisert 2019-01-30
Globale smaker og lokale råvarer. Bocuse d’Or Norge er kulinarisk rådgiver for NHOs årsmiddag, og har hentet inspirasjon fra hele verden og kombinert det med gode norske råvarer. Middagen er en del av NHOs årskonferanse, med tema «Vi og verden».
Publisert 2019-01-08
I 2019 er det 20 år siden Terje Ness tok gull i Bocuse d’Or med sei, og nå spiller den hvite, magre fisken hovedrollen i innsendelsesoppgaven til Årets kokk 2019.
Publisert 2018-12-19
Bocuse d’Or Norge søker kandidater til Årets kokk. Vinneren av konkurransen blir Norges representant til Bocuse d’Or Europe 2020 og verdensfinalen i Lyon i 2021. Årets kokk-konkurransen arrangeres i Mathallen i Oslo 24. september 2019.
Publisert 2018-12-19
30. januar inviterer Bocuse d’Or Norge til Norgesfesten 2019 og feiringen av vår norske deltager i Bocuse d’Or 2019, Christian André Pettersen og hans team.
Publisert 2018-12-18
En fantastisk trendsetter og ambisiøs drivkraft for kokkefaget. En kokk og mentor som alltid har rett, og som får kandidatene til å ville overgå seg selv. I dag fyller Eyvind Hellstrøm 70 år, og norske Bocuse-kokker gratulerer jubilanten.
Publisert 2018-12-02
Her finner du praktisk informasjon om Bocuse d’Or i Lyon 2019.
Publisert 2018-11-28
Bocuse d’Or utfordrer med fornyelse av en klassisk fransk rett i verdensfinalen i januar. I dag ble det kjent at tallerkenretten kandidat Christian André Pettersen og de andre finalistene skal tilberede, er en chartreuse med skjell og grønnsaker. Startrekkefølgen i konkurransen er også klar og Team Norway skal i aksjon på konkurransens første dag, tirsdag 29. januar.
Publisert 2018-10-31
Verdensfinalen i Bocuse d’Or 2019 finner sted i Lyon 29. og 30. januar. Det er den 17. utgaven siden 1987, og Norge har stått på pallen ti av de 13 gangene de har deltatt. I Europafinalen i Torino i juni i år, vant Norge gull, og reiser derfor til Lyon med et favorittstempel. Hvem møter Norge der, og hvordan har de ulike landene komme dit?
Publisert 2018-09-19
I januar i år døde Paul Bocuse og etterlot seg konkurransen Bocuse d’Or, som han i sin tid etablerte med sine kokkevenner, som en ekstraordinær arv.
Publisert 2018-09-19
Kalvecarré fra fransk kalv, blir hovedråvaren til fatretten i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2019. Norges kandidat, Christian André Pettersen og hans team, er klare til å ta fatt på utfordringen.
Publisert 2018-09-19
Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, gikk helt til topps under Bocuse d’Or Europa i kveld. Han ble etterfulgt av Sverige på andre plass og Danmark på tredje plass.
Publisert 2018-06-12
Har du spørsmål om Bocuse d’Or Europe i Torino? Her finner du praktisk informasjon om arrangementet.
Publisert 2018-06-01
12. juni inviterer Bocuse d’Or Norge til Norgesfesten 2018, og feiringen av vår norske deltager i Bocuse d’Or Torino 2018, Christian André Pettersen.
Publisert 2018-05-09
Når Årets kokk Christian André Pettersen skal i ilden i Bocuse d’Or Europe 12. juni skal fatretten være en hyllest til det italienske kjøkkenet, hovedråvarene i tallerkenretten er osten Castelmagno DOP og egg. Startrekkefølgen i konkurransen er også klar og Team Norway skal i aksjon på konkurransens andre dag.
Publisert 2018-03-27
For å lykkes på kjøkkenet trengs kunnskap, gode råvarer og godt utstyr. Når Bocuse d’Or Norge og Jernia inngår en samarbeidsavtale er målet å fremme gode kjøkkenredskaper og øke fokus på gleden ved å lage og spise god mat.
Publisert 2018-03-21
Norges Bocuse-kandidat, Christian André Pettersen, har valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i europafinalen i juni 2018 og verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2019. Coach blir Bocuse-kokk Gunnar Hvarnes og Mondo-kokken Håvard André Josdal Østebø blir commis.
Publisert 2018-02-01
Charles og Monica Tjessem går nye veier og etter påske 2018 åpner de dørene til herskapelige Villa Skeiane i Sandnes.
Publisert 2018-01-18
Gode, lokale råvarer, inspirerende oppskrifter og lærlinger på kjøkkenet. Bocuse d´Or Norge er kulinarisk rådgiver på menyen under NHOs årsmiddag i kveld. Middagen er en del av NHOs årskonferanse med tema «Verdien av Arbeid».
Publisert 2018-01-08
Mat er enn viktig del av kulturarven vår. Hva vi tradisjonelt har fangstet, produsert og spist, er preget av de naturgitte forholdene våre – et kaldt og nordisk klima, med store sesongvariasjoner.
Publisert 2018-01-08
Forandring som bevarer, kan beskrive Ny Norsk Mat. Her jaktes det på tradisjonelle norske råvarer og matretter som presenteres på nye måter ved bruk av nye metoder, ny teknologi, innovasjon og nye måter å tenke på om mat.
Publisert 2018-01-08
Norske bønder leverer stadig mer mat til forbrukerne. Samtidig jobbes det med å sikre en matproduksjon som bygger på prinsippene om bærekraftig ressursforvalting og god dyrevelferd.
Publisert 2018-01-08
Bocuse d´Or Norge er kulinarisk rådgiver for NHOs årsmiddag 9. januar i forbindelse med årskonferansen «Verdien av arbeid».
Publisert 2018-01-08
Sjømatnæringen har naturgitte fortrinn i Norge. Det er kort vei fra havet der råvarene høstes og til land. I generasjoner er det også bygd verdifull kompetanse om hvordan ressursene fra havet høstes og brukes på best mulig måte. Dette er et fortrinnet utnyttes og bidrar til verdiskapingen i Norge.
Publisert 2018-01-08
I dag ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse Årets Kokk arrangert i Mathallen i Oslo. Av fem svært sterke finalister gikk Christian André Pettersenseirende ut av konkurransen og blir med det Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.
Publisert 2017-09-12
Hvem blir Årets Kokk 2017 og Norges representant i Bocuse d’Or? Om det blir Christian Andre Pettersen, Geir Magnus Svae, Rasmus J. Skoglund, Øyvind Bøe Dalelv eller Filip August Bendi avgjøres i Mathallen 12. september.
Publisert 2017-09-12
Dommerne vil bedømme kandidatene ut fra smak, presentasjon og geografisk identitet og originalitet.
Publisert 2017-09-10
Når Årets kokk-kandidatene skal i ilden tirsdag 12. september, er commisen den eneste som får lage mat sammen med kandidaten inne på konkurransekjøkkenet.
Publisert 2017-09-10
Matentusiast Arne Hjeltnes skal, sammen med konkurransekokk og restauranteier Kari Innerå, lede publikum gjennom Årets kokk i Mathallen 12. september.
Publisert 2017-09-10
Ganefryd er en god oversettelse av det franske begrepet Amuse-Bouche, som direkte oversatt betyr «munnglede». Det er en eller flere små appetittvekkere gode spisesteder serverer før forretten, som setter tonen for måltidet og gjerne peker retning for den stilen måltidet vil ha.
Publisert 2017-09-09
Vi er stolte over å kunne presentere et fantastisk mesterkokklag, som skal dømme årets fem kandidater og kåre Årets Kokk 2017. Konkurransevinneren blir Norges kandidat i Europa-finalen, som arrangeres i Torino i 2019.
Publisert 2017-09-09
Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Maaemo, er utnevnt til æresdommer under Årets kokk 2017.
Publisert 2017-08-31
Franske Serge Vieira er en av årets fire gjestedommere, som sammen med de norske Bocuse-kokkene vil utgjøre dommerpanelet under Årets Kokk 2017.
Publisert 2017-08-31
En av årets gjestedommere er svenske Tommy Myllymäki. Sammen med de norske Bocuse-kokkene og de andre gjestedommerne, vil Myllymäki sitte i dommerpanelet under Årets Kokk 2017.
Publisert 2017-08-31
Årets gjestedommere skal sammen med de norske Bocuse-kokkene utgjøre dommerpanelet under Årets Kokk 2017. Gjestedommerne besitter tung kokkefaglig kompetanse, og har lang erfaring fra konkurranser, dømming og gastronomi på høyt internasjonalt nivå. En av årets gjestedommere er Jørn Lie.
Publisert 2017-08-31
Vi er stolte og glade over å kunngjøre at Jens Peter Kolbeck og Kjetil Gundersen blir kjøkkendommerne under Årets Kokk 2017 i Mathallen 12. september.
Publisert 2017-08-30
Øyvind Bøe Dalelv (27) er soussjef hos Bocuse-kokk Bent Stiansen ved Statholdergaarden i Oslo. Han kommer fra Bodø, hvor han delte både oppvekst og kokkeskolen med konkurrenten Christian André Pettersen. Bøe Dalelv er opptatt av sitt nordnorske opphav, av det han omtaler som inspirasjon til hans kokkefaglige identitet: Å være opptatt av rene og ekte smaker fra fjell og hav.
Publisert 2017-08-25
Geir Magnus Svae (42) er konsernkjøkkensjef hos Bølgen og Moi i Oslo. Han regnes blant Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Som manager for juniorkokkelandslaget fra 2008 til 2012, vant han både sølv i VM i 2010 og sølv i OL i Erfurt 2012. Samme året vant han også den prestisjetunge finalen i WACS Global Chef i Sør Korea. Året etter han ble kåret til Årets Kjøkkensjef i Norge.
Publisert 2017-08-25
Bodøværingen Christian André Pettersen (28) har et sterkt driv i seg for å konkurrere internasjonalt i kokekunst. Å stå på pallen i Bocuse d’Or, har vært målet helt siden ni års-alderen, da han hjalp faren på kjøkkenet.
Publisert 2017-08-25
Rasmus Johnsen Skoglund (27) jobber som mat- og menyansvarlig for AMJ management i Bodø. Bodøværingen bor for tiden i Stavanger, og har en stor lidenskap for nytenking og ”glemte” råvarer.
Publisert 2017-08-25
Filip August Bendi (28) er kjøkkensjef ved NB Sørensen Annen Etage i Stavanger og kokk på Det Norske Kokkelandslaget. Han kommer fra Stavanger og ble nysgjerrig på kokkefaget allerede som liten, da han fikk være med faren som arbeidet i hotell- og restaurantbransjen på jobb.
Publisert 2017-08-25
Har du spørsmål om Årets Kokk 2017 og konkurransedagen ? Her finner du praktisk informasjon om arrangementet.
Publisert 2017-08-22
12. september skal kandidatene Christian André Pettersen, Filip August Bendi, Geir Magnus Svae, Rasmus Johnsen Skoglund og Øyvind Bøe Dalelv kjempe om tittelen Årets kokk 2017. Nå har de også pekt ut sine teammedlemmer, en commis og en coach, som skal hjelpe dem på konkurransekjøkkenet i Mathallen.
Publisert 2017-06-08
Bocuse d’Or Norge (BOC) og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) etablerer samarbeid om kokkekonkurranser i Norge. Målet er å styrke kokkefaget og bidra til enda sterkere norske resultater i nordiske og internasjonale konkurranser.
Publisert 2017-05-09
Sjømatrettens hovedråvare skal være norsk ishavsrøye kombinert med en eller flere av disse norske skalldyrene: råreker, kongekrabbe og sjøkreps. Retten skal også ha en distinkt smak av trøffeltang, en nyoppdaget delikatesse.
Publisert 2017-05-03
Konkurrentene skal presentere to tallerkenretter i konkurransen, en med kjøtt og en med sjømat. Sjømatrettens hovedråvare skal være norsk ishavsrøye med en eller flere av disse skalldyrene: råreker, kongekrabbe eller sjøkreps. Retten skal også ha en distinkt smak av trøffeltang.
Publisert 2017-05-03
Til fatretten vil kandidatene selv kunne velge hvilke lam og norsk opprinnelse de mener er den mest smakfulle. Lammet skal samtidig ha en tydelig geografisk identitet. Lammet skal kombineres med minst en grønnsak fra samme oppvekstområde som lammet.
Publisert 2017-04-03
Oppkjøringen til Årets Kokk 2017 er i gang, og i dag fikk de fem kandidatene som skal kjempe om å bli Norges representant i Bocuse d’Or, vite hvilke råvarer de skal bruke i konkurransen i Mathallen 12. september: Fiskeretten blir en fest av smaker fra mangfoldet i norske farvann med utvalgte skalldyr, trøffeltang og ishavsrøye. Kjøttretten er gitt navnet «Smaken av min region», og kandidatene utfordres til å dyrke frem smaken av lam og grønnsaker fra bestemte geografiske områder.
Publisert 2017-04-03
Rasmus J. Skolglund er en av fem kandidater som skal konkurrere om å bli Norges representant i Bocuse d’Or. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte Skolglund til Årets Kokk 2017.
Publisert 2017-03-29
En av de fem kandidatene som skal delta i Årets Kokk 2017, er Geir Magnus Svae. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges representant i Bocuse d’Or. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte Svae til konkurransen.
Publisert 2017-03-29
12. sepmtember finner Årets Kokk 2017 sted i Mathallen i Oslo. En av de fem kandidatene som skal kjempe om å bli Norges representant i Bocuse d’Or, er Filip August Bendi.
Publisert 2017-03-29
Christian Andre Petteren fra Bodø, er en av fem kandidater som skal konkurrere om å bli Norges representant i Bocuse d’Or. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte han til Årets Kokk 2017.
Publisert 2017-03-29
En av de fem kandidatene som skal delta i Årets Kokk 2017, er Øyvind Bøe Dalelv. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges representant i Bocuse d’Or. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte Dalelv til konkurransen.
Publisert 2017-03-29
Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten. Under følger kandidatenes oppskrifter til småretten med beter.
Publisert 2017-03-22
Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten. Under følger kandidatenes hovedrettsoppskirfter – Surf & turf.
Publisert 2017-03-22
Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten. Under følger kandidatenes ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.
Publisert 2017-03-22
Christian Andre Pettersen, Filip August Bendi, Øyvind Bøe Dalelv, Geir Magnus Svae og Rasmus Johnsen Skoglund skal kjempe om tittelen Årets Kokk 2017. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges nye kandidat til Bocuse d’Or; verdens vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse.
Publisert 2017-03-20
24. og 25. januar arrangeres verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, i Lyon. Ønsker du å følge Christopher W. Davidsen og resten av det norske teamet? Her kan du streame konkurransen.
Publisert 2017-01-19
Tirsdag 24. januar skal Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen i ilden i Lyon. Etter nesten 4000 timer på treningskjøkkenet det siste året, sikter Christopher og hans team seg mot en pallplass.
Publisert 2017-01-19
Har du tenkt deg til Lyon 25. og 26. januar? Her får du svar på noen praktiske spørsmål.
Publisert 2017-01-16
Som smårett eller forrett skal kandidatene til Årets kokk presentere en rett der norske beter fra Hasle gård er hovedråvare.
Publisert 2016-12-02
Årets Kokk 2017 – Sjømat
Publisert 2016-12-02
Lerstangkylling er en ny fransk saktevoksende kyllingrase, oppvokst i Vestfold
Publisert 2016-12-02
Det ypperste av norsk matkultur
Publisert 2016-12-02
Er du vår neste kandidat til Bocuse d’Or 2019?
Publisert 2016-12-02
Bocuse d’Or fortsetter å putte overraskelser på menyen. I dag ble det kjent at tallerkenretten Christopher W. Davidsen og de andre finalistene skal servere under verdensfinalen, utelukkende skal bestå av frukt, grønnsaker, korn, frø eller belgfrukter.
Publisert 2016-11-30
Er du på plass i Lyon under Bocuse d’Or i januar? Etter at vinneren av konkurransen er kåret onsdag 25. januar, inviterer Bocuse d’Or Norge i tradisjon tro til etterpåfest. Her skal det norske teamets innsats og dagene i Lyon feires ut i de sene nattetimer! Vi håper at du vil bli med på feiringen!
Publisert 2016-11-28
Fredag 30. september ble det avgjort hvilken rekkefølge landene skal konkurrere i under Bocuse d’Or i Lyon, 24.-25. januar.
Publisert 2016-09-30
Årets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, er i gang med forberedelsene til Bocuse d’Or Lyon i januar. Nå har han og teamet flyttet inn på et spesialdesignet treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes.
Publisert 2016-08-29
Resultatlisten fra Bocuse d’Or Europe 2016
Publisert 2016-05-12
Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, tok sølv under Bocuse d’Or Europe, og er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2017. Sverige kom på tredje plass og Ungarn tok gull på hjemmebane.
Publisert 2016-05-11
10. og 11. mai arrangeres Bocuse d’Or Europe i Budapest. Ønsker du å følge Christopher W. Davidsen og teamet? Her kan du streame konkurransen.
Publisert 2016-05-09
Har du tenkt deg til Budapest 10. og 11. mai? Her får du svar på noen praktiske spørsmål.
Publisert 2016-04-26
10. og 11. mai går Bocuse d’Or Europe av stabelen i Budapest. Årets Kokk-vinner 2015, Christopher W. Davidsen ser frem til å representere Norge i konkurransen, og er i disse dager i gang med de siste forberedelsene.
Publisert 2016-04-15
Stiftelsen Bocuse d’Or Norge offentliggjør i dag at de har inngått en ny samarbeidsavtale med Lerøy Sjømatgruppen.
Publisert 2016-04-04
Bocuse d’Or Norge sørger for at Norges kandidat har best mulige forutsetninger for å lykkes i Bocuse d’Or-konkurransene ute i verden. Første konkurranse er Bocuse d’Or Europe som går av stabelen i Budapest 10. og 11. mai 2016. Bocuse d’Or Europe er Europakvalifiseringen, der 20 europeiske land konkurrerer om 11 plasser i det endelige mesterskapet: selve Verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon 27. og 28. januar 2017.
Publisert 2016-01-04
Bocusekokk Gunnar Hvarnes blir trener for Årets kokk 2015, Bocuse d’Or Norges kandidat til Europafinalen i mai 2016 og verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2017, Christopher W. Davidsen.
Publisert 2015-12-14
Årets Kokk 2015 – kandidatenes presentasjon
Publisert 2015-10-16
Av seks svært sterke finalister gikk Christopher W. Davidsen seirende ut av konkurransen og blir med det også den nye norske kandidaten i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.
Publisert 2015-10-14
Den franske mesterkokken Franc Putelat, Bocuse d’Argent (sølv) 2003, kommer til Oslo for å delta under Årets kokk.
Publisert 2015-10-08
Kreativ og faglig solid anvendelse av gode råvarer står helt i kjernen av hva Bocuse d’Or Norge forventer av en kandidat til Årets kokk. Vi ønsker å gjøre ære på kandidatenes jobb med sine kvalifiseringssøknader ved å kåre Beste Ganefryd 2015 av Fenalår fra Norge. Denne kåringen er en nyvinning i tråd med filosofien knyttet til Veien til Årets kokk.
Publisert 2015-10-02
13. oktober arrangeres Norges viktigste kokkekonkurranse, Årets kokk 2015, der seks av landets dyktigste kokker konkurrerer om å få bli den norske kandidaten i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. Kronprinsen er til stede under kåringen av Årets kokk, som arrangeres i Mathallen Oslo.
Publisert 2015-10-01
Tirsdag 13/10 skjer det. En konkurranse i kokkekunst på det nivået Årets kokk holder i år fortjener å bli analysert og formidlet av de beste, og det blir det. To folkekjære matvenner skal lede publikum gjennom Årets kokk, fra morgen til kveld. Og de to som har akseptert utfordringen om å ta på seg dette marathonet er ingen ringere enn våre alles kjære Lise Finckenhagen og Arne Hjeltnes.
Publisert 2015-09-30
Den svenske Bocusekokken Paul Helge Svensson har sammen med en av Norges mer meritterte kjøkkendommere, Kjetil Gundersen, takket ja til vår invitasjon til å fungere som kjøkkendommere under Årets kokk.
Publisert 2015-09-29
Bocuse d’Or Norge er stolt over å kunne presentere et fantastisk lag av mesterkokker til å dømme de seks kandidatenes innsats og kåre Årets Kokk. Årets kokk blir også Norges kandidat til Europafinalen og Verdensfinalen, og det er viktig at den som best løser oppgaven under det enorme presset kandidatene står i vinner.
Publisert 2015-09-29
Premieseremonien 13/10 er ferdig senest kl. 19.30, og Årets kokk-festen på Verite starter fra kl. 21.00.
Publisert 2015-09-23
En hel dag med konkurransespenning og en hel kveld med feiring. I kokkenes tegn. Kan det bli bedre?
Publisert 2015-09-22
Philip Tessier, Thomas Kellers adept og sølvvinner som kom inn bak Ørjan Johannessen i Lyon i januar, stiller som dommer i Årets kokk i Oslo 13. oktober.
Publisert 2015-09-21
Rasmus Kofoed, Chef på Restaurant Geranium i København, er utnevnt til æresdommer under Årets kokk 2015.
Publisert 2015-09-21
Adam Schive Bjerck (26) startet sin kokkekarriere i Potetkjelleren i Bergen i 2007.
Publisert 2015-09-18
Bodøværingen Christian Andre Pettersen (26) har en sterk drive i seg for å konkurrere internasjonalt i kokekunst.
Publisert 2015-09-17
Øyvind Bøe Dalelv (26) er sous-sjef hos Bocusekokk Bent Stiansen ved Statholdergaarden i Oslo. Han kommer fra Bodø, hvor han delte både oppvekst og kokkeskolen med kandidaten til kjøkken nr. 5, Cristian Andre Pettersen.
Publisert 2015-09-11
Christopher William Davidsen (32) er eldste kandidat til Årets kokk 2015. Til daglig er han konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.
Publisert 2015-09-09
Jan-Erik Hauge (25) er yngste kokk blant årets kandidater. Likevel overbeviste han Akademiet om at han er en kokk å regne med gjennom en velformulert og målrettet søknad, kombinert med en tydelig matfilosofi.
Publisert 2015-09-08
Adrian Løvold (28) er kjøkkensjef ved Storfosna Gods, en herregård på øya Storfosen på Ørlandet på Trøndelagskysten. Der får han levd ut to av sine sterke livslange interesser, matlaging og dykking. Få kokker i Trøndelag har hatt større nærkontakt med de marine råvarene i sitt naturlige element enn Adrian, derav kallenavnet Dykkerkokken.
Publisert 2015-09-07
Kandidatene ble valgt ut av Akademiet 10. mars.
Publisert 2015-09-06
Kandidatene til Årets kokk 2015 er deltakere i Bocuse d’Or Norges første utgave «Veien til Årets kokk».
Publisert 2015-08-27
Bocuse d’Or Norges viktigste oppgave er å løfte frem og utvikle norske kokketalenter. Nå knytter Nespresso bånd til kokkeeliten gjennom en avtale med Bocuse d’Or Norge.
Publisert 2015-06-10
I Oslos kulinariske storstue skal landets seks dyktigste kokker konkurrere om å bli Norges representant i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. 13. oktober arrangeres Årets Kokk for andre gang i Mathallen.
Publisert 2015-05-21
Gjennom fem konkurranser har Impuls bidratt til Bocuse d’Or kandidatens uttrykk på trykt materiale, samt organisasjonen Bocuse d’Or Norges behov for materiell og kommunikasjon.
Publisert 2015-04-20
Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted i Bergen står sammen med Eker Design bak vinnerfatet Ørjan Johannessen vant gullet med i verdensfinalen i Bocuse d’Or den 28. januar 2015.
Publisert 2015-02-10
Den norske mesterkokken Ørjan Johannessen (29) fra Bekkjarvik Gjestgiveri tok idag gull i Bocuse d´Or Lyon i Frankrike. Han forsvarte dermed sin posisjon som en av verdens aller beste kokker.
Publisert 2015-02-04
Bocuse d’Or Norge søker kandidater til konkurransen Årets Kokk. Vinneren av Årets Kokk blir Norges neste representant i Bocuse d’Or Europa i 2016 og verdensfinalen i 2017.
Publisert 2015-02-03
Vi går for gull i Lyon og arrangerer tradisjonen tro en norsk fest for å feire Ørjan, hans team og forhåpentligvis det edle metallet vi håper han lykkes med å ta hjem.
Publisert 2014-12-04
Her er styret i Bocuse d´Or Norge
Publisert 2014-10-15
Team Ørjan er igang med forberedelser til Bocuse d´Or Lyon 2015. Etter en ukes inspirasjonstur til England er Ørjan nå sulten på å komme igang med treningen.
Publisert 2014-10-15
Den 7. – 8. mai 2014 i samarbeid med GastoNord på Stockholmsmessen, var Europa sine beste kokker samlet. Sverige fikk æren av å arrangere Bocuse d’Or Europe, Kokke-EM.
Publisert 2014-10-15