Christian André Pettersen vinner Årets Kokk 2025

Publisert 2025-09-23 | Oppdatert 2025-12-18

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025


I kveld, etter intens konkurranse i Stavanger Konserthus, ble det klart at Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025, og skal representere Norge i Europakvalifiseringen til Bocuse d’Or.


Så ble det Christian André Pettersen, med commis Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand, som stakk av med seieren i Årets Kokk 2025, Norges tøffeste kokkekonkurranse. Aron Espeland og Eli Anne Rosvold Sundset fikk henholdsvis sølv og bronse.


Vinneren av Årets Kokk skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe, som arrangeres i Marseille 15. og 16. mars 2026.


Under Årets Kokk 2025 ble det konkurrert om følgende utmerkelser:


Gull – Årets Kokk 2025: Christian André Pettersen


Sølv: Aron Espeland


Bronse: Eli Anne Rosvold Sundset


Beste commis: Synva Knapstad Gjerde, Team Espeland


Beste originalitet: Team CAP (Christian André Pettersen)


Bærekraftsprisen: Team Sundset (Eli Anne Rosvold Sundset)


Årets ganefryd: Team CAP (Christian André Pettersen)


Dette var dommerne under Årets Kokk 2025:


Bocuse-kokker:

Ørjan Johannessen

Bent Stiansen

Lars Erik Underthun

Tom Victor Gausdal

Sven Erik Renaa

Gunnar Hvarnes

Christopher W. Davidsen

Filip August Bendi

Håvard Werkland


Gjestedommere:

Kari Innerå

Mikel Svensson

Heidi Bjerkan



Om Årets kokk og Bocuse d’Or


Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.


Om Stiftelsen Norsk Gastronomi


Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidl. Bocuse d’Or Norge) utvikler norske kokketalenter og bygger omdømmet til norsk gastronomi. SNG kombinerer konkurransearbeid med kunnskapsdeling, samfunnsoppdrag og utviklingsprosjekter i gastronomiens tjeneste. Menon Economics (62/2025) fastslår aktivitetenes samfunnsøkonomiske verdi på fire områder – bl.a. kompetanse- og kvalitetsutvikling – som den «viktigste arenaen for kompetanseutvikling og nettverking i bransjen».


Foto: Oclin Film

 

Tags

Bocuse d’Or Norge bistår våre kokker så godt vi kan på veien mot målet. Norge har opp gjennom årene sikret seg hele 13 medaljer i Verdensmesterskapet, med fem gull, fire sølv og fire bronse. Det er noe vi er utrolig stolte av!

Kontakt

post@norskgastronomi.no

Sosiale medier

Facebook
Instagram
LinkedIn