Årets Kokk 2025 | Christan André Pettersen

Publisert 2025-10-09 | Oppdatert 2025-12-18

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Tallerkenrett


Første rett


Duo av Yellowtail Kingfish & fjordørret


Jordbær fra Wiig Gartneri, råreke, avokado og wasabi


Leskende tomat fra Hanasand


Andre rett


Grillet fjordørret & confitert Yellowtail Kingfish


Marinert stikkelsbær og hvitvinssaus


«Bouquet Norvégienne» med stilkblomkål,


taskekrabbe og friske vekster


...


Fat


Helstekt lammesadel «rôtisserie» fra Lofoten

med aromatiske krydder


Pai «en croûte» med bog, skank og lammenyre

Steinsopp stekt i setersmør fra Hallingskarvet


«Mormors» glaserte og mykkokte gulrøtter med honning og sitron


Hanasand-tomat med tomatmarmelade og grønne urter


«Côte de Potet» fra Rogaland med røkt ost og hvitløk


Cassoulet med bondens grønnsaker


Lammesjy



 

Foto: Tom Haga


Tags

Bocuse d’Or Norge bistår våre kokker så godt vi kan på veien mot målet. Norge har opp gjennom årene sikret seg hele 13 medaljer i Verdensmesterskapet, med fem gull, fire sølv og fire bronse. Det er noe vi er utrolig stolte av!

Kontakt

post@norskgastronomi.no

Sosiale medier

Facebook
Instagram
LinkedIn