Årets Kokk 2025 | Aron Espeland

Publisert 2025-10-09 | Oppdatert 2025-12-18

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Norske smaker


Inspirert av havet, kysten og barndommens smaker


– tolket gjennom norsk håndverk og jærsk natur.


SJØMAT


Krydderstekt fjordørret


Estragon, brunet smør og sprøtt surdeigsbrød


Syltet agurk


«Kingfish-remulade», kapers og sennepsfrø


Stilkblomkål fra Gilhus gård


Sprø grønnsaker og blomster


Luftig smørsaus


Fennikelpollen, sitron og blåskjell


 

SMAK AV HØST


Duo av Yellowtail Kingfish og fjordørret


Posjert i syrlig kraft og aromatisk olje


Taskekrabbe fra Sirevåg


Stikkelsbær og knutekål


Jærsk flora


Hageurter, blomster og sprø chips


Norsk «gazpacho»


Hvite rips, hylleblomst og grønn chili


...


LAM FRA JÆREN


Sprøstekt Kloster-lam «Naturelle»


Hvitløk og timian


Fransk pai på norsk


Confitert lammebog og skank


Skogsopp, persille og hvitløk


Purrestokk fra Sigurd på Ree


Crème fraîche, urter og sitron


Rødløk i variasjon


Sprø, syltet og karamellisert


Jærske grønnsaker


Aspargespotet, gulrøtter og erter


Luftig kålsmør med pepperrot


Lammesjy


Vill timian og bakt hvitløk

 

Foto: Stian Broch


Tags

Bocuse d’Or Norge bistår våre kokker så godt vi kan på veien mot målet. Norge har opp gjennom årene sikret seg hele 13 medaljer i Verdensmesterskapet, med fem gull, fire sølv og fire bronse. Det er noe vi er utrolig stolte av!

Kontakt

post@norskgastronomi.no

Sosiale medier

Facebook
Instagram
LinkedIn