ÅK-vinner: Håvard Werkland

Publisert 2023-10-18 | Oppdatert 2025-02-26

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Dette serverte Årets kokk 2023-vinner Håvard Werkland under konkurransen.


Sterlingkveite 3-retter: Kveite «head to tail»


Kveite Ceviche «amarillo»


Marinert og lettgrillet kveite

Gul curry & kråkebolle


Friske komponenter

Nyr, agurk & hylleblomst


Vinaigrette

Stikkelsbær & aji amarillo


Kveite Mousseline «soigné»


Fløyelsmyk fiskebolle

Asparges & selleri


Varm overraskelse

Nduja, tomat & pimente d’espelette


«Nage au fumé»

Smørsaus med vin jeune & grillet blåskjell


Kveite «au poivre»

Stekt kveite med longpepper & verbena

Syrlig hardangereple & szechuan


Norsk agurk & grønne urter

Persille, kjørvel & sitrus


Sauce au flétan

Økologisk andelever & riesling



Høyrygg av Norsk Rødt Fe: Trøndelags rike historie

«Nidaros»



Modnet høyrygg av Norsk Rødt Fe 

Flat iron steak med ristet pepper & varme krydder


Sopp «naturel»

Stekt & kremet steinsopp


Rettich

Pære, grønn pepper & estragon


Jus flambée

Margbein & Madeira-cask akevitt


 


Sesongens høydepunkter

Varm kål-veloute med seterrømme

Norsk nepe, kantarell & erter

Sprø og myk «potet» med surdeigssmuler

Sankede vekster fra Trøndelag



Foto: Tom Haga

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi