ÅK17-kandidat: Filip August Bendi

Publisert 2017-03-29 | Oppdatert 2025-02-13

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

12. september finner Årets Kokk 2017 sted i Mathallen i Oslo. En av de fem kandidatene som skal kjempe om å bli Norges representant i Bocuse d’Or, er Filip August Bendi.


Kort bio

Navn: Filip August Bendi

Alder: 28 år

Nåværende stilling: Kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.


Hovedrett: «Chicken and crayfish»


Smårett: «Beterose»


Ganefryd: «Tørrfisk i tekstur»

Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.


Foto: Arve Serigstad

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi