Ezginur ble første delfinalevinner i Årets Kokkespire!

Publisert 2021-05-31 | Oppdatert 2025-02-25

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Alvoret var til å ta og føle på, da de fire kokkespirene Alexander, Ella Sophie, Ezginur og Malene fikk utdelt sin første kokkejakke med påsydd navn og eget knivsett av Bocuse-kokk og RE-NAA-sjef Sven Erik Renaa. Det var Ezginur Kocaguzel som imponerte kokkene mest, og nå skal hun representere regionen i den nasjonale finalen senere i år.  



– Det er rått å se hvordan de unge kokkene med entusiasme og matglede briljerer på kjøkkenet. De har imponert et helt dommerpanel, og slik sett er de alle fire vinnere i dag, sier daglig leder i Norsk Gastronomi Arne Sørvig.


De unge kokkespirene har trent i flere uker, etter at det ble klart at de hadde blitt kvalifisert til nyvinningen Årets Kokkespire. For å delta må man være født mellom 2009 – 2011.


Dommerpanelet bestod av Sven Erik Renaa (Bocuse-kokk / RE–NAA), Christian André Pettersen (Bocuse-kokk) og Runa Kvendseth (Årets kokk-kandidat / RE-NAA). I konkurransen fikk kokkespirene utdelt tomater fra Hanasand og

Hovelsrud-kylling. Minst halvparten på tallerken måtte være grønnsaker.

 


Om Årets Kokkespire

– Årets Kokkespire er en konkurranse for barn født mellom 2009 – 2011.

– Matglede og faglig mestring står i høysetet.

– Blant over 100 innsendte personlige oppskrifter, har det norske Bocuse-akademiet valgt ut 16 kandidater. De 16 utvalgte kokkespirene deltar i fire delfinaler, som avholdes på gode restauranter, fra Tromsø i nord til Stavanger i sør.

– I hver delfinale vinner den beste kokkespiren finaleplass i den nasjonale finalen i august, der Årets kokkespire 2021 kåres.

– Dommerne i alle delfinaler og finaler er anerkjente toppkokker.

– Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal er årets Kokkespire-general.

– Bak tiltaket står Stiftelsen Norsk Gastronomi (SNG) i partnerskap med Bama.



Foto

Øverst: Vinneren av Kokkespire-delfinalen Vestlandet, Ezginur, sammen med konkurransehost Sven Erik Renaa og konkurransedommerne Christian André Pettersen og Runa Kvendseth.


Midten: Konkurransens delfinalister, Malene, Ella Sophie, Alexander og Ezginur.


Nederst: Delfinalevinner Ezginur fra Stavanger.

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi