ÅK17 – Råvare: Lam

Publisert 2017-04-03 | Oppdatert 2025-02-13

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Lam

– Norsk opprinnelse og tydelig geografisk identitet.


Til fatretten vil kandidatene selv kunne velge hvilke lam og norsk opprinnelse de mener er den mest smakfulle. Lammet skal samtidig ha en tydelig geografisk identitet. Lammet skal kombineres med minst en grønnsak fra samme oppvekstområde som lammet.


– Norge har etterhvert mange spennende bønder, og ved at kandidatene selv bestemmer hovedråvare, skapes det viktige direkterelasjoner mellom bønder og kokker, sier Gunnar Hvarnes, faglig leder i Bocuse d´Or Norge.


– Med dette ønsker vi å utfordre kandidatene til å lage den beste retten med det beste lammet de selv har funnet frem til. Her vil kokkens evne til å lage god mat utfordres sammen med kokkens evne til å samarbeide og finne frem til verdens beste råvare.


Foto: Øyvind Heen

Tags

Bocuse d’Or Norge bistår våre kokker så godt vi kan på veien mot målet. Norge har opp gjennom årene sikret seg hele 13 medaljer i Verdensmesterskapet, med fem gull, fire sølv og fire bronse. Det er noe vi er utrolig stolte av!

Kontakt

post@norskgastronomi.no

Sosiale medier

Facebook
Instagram
LinkedIn