Årets kokk – Dette er teamene!

Publisert 2019-08-27 | Oppdatert 2025-02-21

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

24. september skal kandidatene Christian André Pettersen, Filip August Bendi, Håvard Werkland, Marius Dragsten Kjelsrud og Øyvind Bøe Dalelv kjempe om tittelen Årets kokk 2019. Nå har de valgt teammedlemmene, en commis og en coach, som skal hjelpe dem på konkurransekjøkkenet i Mathallen. 


 – Å ha et godt og stabilt team rundt seg, er helt avgjørende for å nå langt i en kokkekonkurranse. Kandidatene har valgt ut veldig kompetente og faglig dyktige kokker til å bistå seg på konkurransekjøkkenet, og det blir spennende å følge med på hva de får til på konkurransedagen, sier Gunnar Hvarnes, faglig leder i Årets kokk-akademiet.  


Han var coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både Bocuse d’Or Europe i 2015 og verdensfinalen Bocuse d’Or i 2017. Han var også coach for Christian André Pettersen da han tok gull i Bocuse d’Or Europe 2018 og bronse i verdensfinalen Bocuse d’Or i 2019.  


 – Coachens viktigste oppgave er å motivere, veilede og utfordre kandidaten til å yte sitt aller beste. Commisens er en ung kokk som har som oppgave å assistere kandidaten på kjøkkenet. På konkurransedagen må commisen være yngre enn 23 år.  


Vinneren av Årets kokk 2019, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Tallin neste år. Der avgjøres det hvilke europeiske land som går videre til verdensfinalen i Lyon i 2021.  


Team Årets kokk 2019:  


TEAM BENDI  

Kandidat: Filip August Bendi, kreativ utvikler på Hotel Bristol i Oslo

Commis: Eline Sofie Sunde, kokk på Hotel Bristol i Oslo

Coach: Sebastian Myhre, kjøkkensjef og daglig leder på Stallen og FYR Bistronomi & Bar i Oslo  


TEAM CAP 

Kandidat: Christian André Pettersen, xxx

Commis: Even Strandbråten Sørum, kokk på Fagn Restaurant i Trondheim

Coach: Rasmus Johnsen Skoglund, mat- og konseptansvarlig for JAG Concepts  


TEAM DALELV 

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, kjøkkensjef på Michalels

Commis: Tobias Gabrielsen, kokk på Michaels

Coach: Håkon Solbakk, kjøkkensjef NordØst i Trondheim 


TEAM MDK 

Kandidat: Marius Dragsten Kjelsrud, Chef de partie på Spiseriet i Stavanger

Commis: Ingrid Løland, kokk på Spiseriet i Stavanger

Coach: Sigurdur Ragnarsson, daglig leder på Spiseriet i Stavanger


TEAM WERKLAND 

Kandidat: Håvard Werkland, Souschef på Speilsalen i Trondheim  

Commis: Runa Ailin Kvendseth, kokk på Speilsalen i Trondheim

Coach: Thomas Johansen Borgan, eier av Kraft Bodega i Trondheim  

  



Teamene skal konkurrere i denne rekkefølgen:

Kjøkken 1: Team CAP

Kjøkken 2: Team MDK

Kjøkken 3: Team Dalelv

Kjøkken 4: Team Bendi

Kjøkken 5: Team Werkland



Foto:

TEAM BENDI – Foto: Tom Haga

TEAM CAP – Foto: Tom Haga

TEAM DALELV – Foto: Mats Dreyer

TEAM MDK – Foto: Fredrik Ringe

TEAM WERKLAND – Foto: Marius Rua

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi