ÅK-kandidat: Aron Espeland

Publisert 2023-10-18 | Oppdatert 2025-02-26

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Dette serverte Årets kokk-kandidat Aron Espeland under konkurransen.


En smak av Jærkysten

Kveite fra hode til hale


Jærkysten

Lett speket kveite

Havets salat med eple, urter & østers

Buljong av tomater & grønn chili fra Wiig


Komle

Kveitekjake & gressløk

Purrestokk & erter fra Jæren

Luftig blåskjellsaus med Noilly prat


Kveite Hjelmeland

Sterling kveite med brunet meiersmør

Historisk agurk fra Rygge med pepperrot

Kyllingsjy & velouté med vin jaune


  


En smak av Jæren

Norsk Rødt Fe fra Røysland gård


Grillet flat iron av Norsk Rødt Fe

Urter & margbein


Braisert høyrygg av Norsk Rødt Fe

Skogsopp, persille & hvitløk


Jordeple fra Gyda Gård

Myk & sprø potet med løk


Burgunderkål «Rosette»

Rødbete & solbær fra Lier


Løiten Linie Akevitt


Høstens gull

Brokkolini & løpstikke «signatur»

Rotgrønnsaker fra braiseringen

Kremet kantarell


Sjysaus av norsk rødt fe

  


Foto: Tom Haga

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi