Dette er Årets unge kokk-teamene!

Publisert 2019-08-27 | Oppdatert 2025-02-25

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

De fem Årets unge kokk-kandidatene – Celine Ekholt, Aron Espeland, Liliana Haaland, Runar Helgeland og Aleksander Løkkeberg Vartdal – har valgt teamene de skal konkurrere med i Mathallen 24. september.  


I år er arrangeres Årets unge kokk for første gang. Dette skal være en uavhengig konkurranse, og skal bidra til å bygge opp et miljø av norske kokker, som på sikt skal kunne hevde seg i internasjonale konkurranser.  


I konkurransen og på trening, er coachens oppgave å motivere og utfordre kandidaten, mens commisens oppgave er å assistere kandidaten på kjøkkenet. Commisen er en ung kokk, og i konkurransen Årets unge kokk er kravet at commisen må være lærling.  


Team Årets unge kokk 2019:  


TEAM EKHOLT

Kandidat: Celine Ekholt, Chef de partie på Kontrast i Oslo 

Commis: Na Tran, lærling på Arakataka i Oslo 

Coach: Mikael Svennson, kjøkkensjef på Kontrast i Oslo  


TEAM ARON

Kandidat: Aron Espeland, kokk på Vaaghals i Oslo  

Commis: Andreas Fjellheim, lærling Vaaghals i Oslo 

Coach: Pål Suarez, eier av Brasserie France i Oslo  


TEAM LILIANA

Kandidat: Liliana Haaland, selvstendig kokk, Haugesund 

Commis: Aleksandra Dawidowicz, lærling på Scandic Maritim Haugesund 

Coach: Bjørn Hettervik, kjøkkensjef på Datteren te Lothe i Haugesund  


TEAM R.H. NORWAY

Kandidat: Runar Helgeland, souschef på NB Sørensen i Stavanger  

Commis: Sebastian Undheim, lærling på Bevaremegvel,

Stavanger Coach: Tony Martin, kjøkkensjef på NB Sørensen i Stavanger  


TEAM VARTDAL

Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, kjøkkensjef på Happolati i Oslo 

Commis: Sebastian Skauen Johnsen, lærling på Rest i Oslo 

Coach: Stian Gregersen, kjøkkensjef Stock i Oslo  


 


Teamene skal konkurrere i denne rekkefølgen:

Kjøkken 1: Team Ekholt

Kjøkken 2: Team Vartdal

Kjøkken 3: Team Aron

Kjøkken 4: Team R.H Norway

Kjøkken 5: Team Liliana


Foto:

TEAM EKHOLT – Foto: Marius Viken // Pudder Agency

TEAM ARON – Foto: Eirik Vatne

TEAM LILIANA – Foto: K.V.Hansen

TEAM R.H. NORWAY – Foto: Fredrik Ringe

TEAM VARTDAL – Foto: Mats Dreyer

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi