Kjøkkenrekkefølgen er klar!

Publisert 2023-09-02 | Oppdatert 2025-02-26

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

For en kokk som konkurrere, tas de siste taktiske valg når en får vite hvilket kjøkken en skal konkurrere i, og hvem som kommer før og etter. Kjøkkenrekkefølgen for Årets kokk og Årets unge kokk er nå kjent. 


Rekkefølgen kandidatene konkurrerer i har betydning for den enkelte kandidats siste finpuss og konkurransetaktikk. Det er alltid knyttet spenning til trekningen, og den er en av mange milepæler for lagene på veien mot Årets kokk.


De lærde strides om hvor viktig det er, men det finnes noen tommelfingerregler for kandidatene: 


– Som første kjøkken ut er det viktig å huske på at dommerne er spente, med høy forventning, så det bør jo smelle fra første stavtak, for å si det på den måten. Når man blir trukket til å være sist eller mot slutten, bør det kanskje fokuseres mer på å legge til litt ekstra punch i smakene, forklarer Geir Skeie.  


Her er rekkefølgen for årets konkurranser:  


Kjøkkenrekkefølgen Årets kokk:

1 Team Aron 

2 Team Kvendseth 

3 Team Vartdal

4 Team Solbakk

5 Team Werkland 



Kjøkkenrekkefølgen Årets unge kokk

1 Team Sundset

2 Team Mymint 

3 Team Hornslien

4 Team PHS 



Rekkefølge servering Ganefryd

Årets kokk: Håvard Werkland

Årets unge kokk: Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg

Årets kokk: Aleksander Løkkeberg Vartdal

Årets unge kokk: Petter Harbo Soma

Årets kokk: Runa Ailin Kvendseth

Årets unge kokk: John Sebastian Hornslien

Årets kokk: Aron Espeland

Årets unge kokk: Eli Anne Rosvold Sundset

Årets kokk: Håkon Solbakk 

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi