Bronse til Norge i Bocuse d'Or!

Publisert 2019-01-30 | Oppdatert 2025-02-21

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Det ble nordisk på pallen i Lyon i kveld. Den norske kandidaten Christian André Pettersen vant bronse i Bocuse d’Or i Lyon i kveld. Danmark tok gull og Sverige tok sølv. Dette er Norges ellevte medalje i Bocuse d’Or, og Norge er dermed det landet med flest medaljer i denne konkurransen.


Bocuse d’Or er en av verdens mest prestisjefylte konkurranser i kokkekunst, og i kveld tok Årets kokk og gullvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, bronse i Lyon. I alt konkurrerte 24 land i finalen i Bocuse d’Or.


Det norske teamet består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han var coach da Christoffer W. Davidsen tok sølv i europafinalen i 2015, og verdensfinalen i 2017. Hvarnes var også coach for Christian André Pettersen da han tok gull i Europa-finalen i Torino i 2018. President for det norske teamet er Bent Stiansen (Statholdergaarden).


Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or i kveld:

Gull: Danmark

Sølv: Sverige

Bronse: Norge

Beste tallerkenrett: Frankrike

Beste fatrett: Finland

Beste commis: Danmark


 


 Foto: Tom Haga

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi