Norge tok gull i europamesterskapet i kokkekunst

Publisert 2018-06-12 | Oppdatert 2025-02-21

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, gikk helt til topps under Bocuse d’Or Europa i kveld. Han ble etterfulgt av Sverige på andre plass og Danmark på tredje plass.


Christian André Pettersen og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2019.


Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De siste to dagene har 20 deltagere konkurrert om 10 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2019.


Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en og var coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både europafinalen 2016 og verdensfinalen i Lyon 2017. Bent Stiansen er president for teamet, og har også har vært en av konkurransens 20 dommere.


  


Bilder kan lastes ned her.


Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europa i kveld:

Gull: Norge

Sølv: Sverige

Bronse: Danmark

Beste commis: Italia

Beste tallerkenrett: Frankrike

Beste fatrett: Finland


Disse landene er videre til Bocuse d’Or 2019: Norge, Sverige, Danmark, Finland, Belgia, Sveits, Ungarn, Island, England og Frankrike.



Foto 1: Christian André Pettersen


Foto 2: Fatretten


Foto 3: Tallerkenretten


Alle foto: Tom Haga

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi