Bronse til Norge i Bocuse d´Or Europe

Publisert 2022-03-24 | Oppdatert 2025-02-26

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Filip August Bendi, vant bronse i Budapest i kveld. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass. Filip August Bendi og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.


Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Filip August Bendi, vant bronse i Budapest i kveld. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass. Filip August Bendi og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023.


Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De to siste dagene har 17 kandidater konkurrert i Europafinalen om ti plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2023.


Team Norway består av kandidat Filip August Bendi, commis Leon Haarberg Nilsen og coach Christopher W. Davidsen. Sven Erik Renaa er teamets president, mens Bent Stiansen var norsk dommer i konkurransen. 


Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe i kveld: 


Gull: Danmark


Sølv: Ungarn


Bronse: Norge


Beste tallerkenrett: Storbritannia


Beste fatrett: Sverige


Beste commis: Sverige


Foto: Tom Haga

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi