ÅK17-kandidat: Geir Magnus Svae

Publisert 2017-03-29 | Oppdatert 2025-02-13

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

En av de fem kandidatene som skal delta i Årets Kokk 2017, er Geir Magnus Svae. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges representant i Bocuse d’Or. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte Svae til konkurransen.


Kort bio

Navn: Geir Magnus Svae

Alder: 42 år

Nåværende stilling: Bølgen & Moi AS, Konsernkjøkkensjef


Hovedrett: «Lerstangkylling i møte med kongekrabbe»


Smårett: «Variasjon på beter fra Hasle gård»


Ganefryd: «Tørrfisk i min mors flatbrød»

Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.


Foto:

Portrett: Tom Haga

Matbilder: Geir Magnus Svae

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi