ÅK-kandidat: Runa A. Kvendseth

Publisert 2023-10-18 | Oppdatert 2025-02-26

Skrevet av Stiftelsen Norsk Gastronomi

Dette serverte Årets kokk-kandidat Runa A. Kvendseth under konkurransen.


Trio av Sterling Kveite


Gin-gravet kveite

Einebær, sitrus & pepper

Flatøstersremulade

Buljong på grønn tomat fra Brimse

Blomkarse


*


Kveite “komle”

Fylt med en frikassé på kveitekjake, blåskjell & purreløk fra Hommersåk.

Skum av blåskjellvelouté


*


Smørposjert kveite

Gylden brioche


*


Historisk agurk Guren gartneri

Myk pute med eggekrem & jalapeño


*


Rosett

Eple fra Hardanger, dill & fennikel


*


Rug, nordisk wasabi & yoghurt


*


Smørsaus med smak av karamelliserte kveitebein

  


Norsk Rødt Fe fra Rogaland


Flat iron confit “Varhaug”

Kappe på høyrygg & traktkantarell


*


Double Pithivier feuilleté parfumé au vin de Madère

Kantarell & selleri


*


Myk & sprø Gydas jordeple fra Hommersåk med smak av beinmarg

Løk og plommemarmelade fra Brimse


*


Burgunderkål fra Lier mariné à l’aquavit Opland Edel 2010

Saltbakt rødbete & karamellisert høyrygg


*


Knutekål & høstens eple


*


Frikassé av norske rotgrønnsaker

Seterrømme & eplemynte


*


Sauce Bordelaise au poivre kampote


  


Foto: Tom Haga

Tags

Stiftelsen Norsk Gastronomi